fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Administrata dhe drejtësia nuk do të punojnë për dy orë të enjten dhe të premten

Botuar

  • македонски јазик

Të punësuarit në administratën dhe drejtësinë të enjten dhe të premten do të ndërpresin punën për dy orë, nga ora 10 deri në 12 pasdite, duke kërkuar pagesën e pagës minimale dhe rritje lineare të pagave të të gjithë punëtorëve për 2.806 denarë.

Protesta do të ketë në të gjitha ato institucione ku Sindikata e UPOZ-it ka sindikata si ministri, agjenci, fonde, administrata dhe gjykata.

  • Do të ketë një ndalesë pune. Qeveria dhe ministritë, të gjithë punëdhënësit janë njoftuar. Kërkoj nga qytetarët që të jenë të durueshëm, nuk është shumë, janë dy orë, por ato dy orë mund të rriten dhe të jenë një pushim prej tetë orësh, tha kryetari i Sindikatës së UPOZ-it, Trpe Deanoski në konferencën e sotme për media.

Në 95 për qind të institucioneve, siç theksoi ai, paga paguhet nën minimumin, ndërsa në pesë për qind të mbetura, disa nuk e përgatisin pagën dhe ata që e kanë paguar, kanë bërë gabime dhe kanë paguar vetëm pagën minimale pa stazhin.

Deri më tani nuk kanë marrë ftesë për negociata nga Qeveria, ndërsa presioni nga anëtarësia, siç theksuan, është i madh dhe kërkohet që pezullimi i punës të vazhdojë.

  • Shpresojmë që Qeveria dhe autoritetet të kenë sadopak mendje dhe të bëjnë përpjekje gjatë kësaj periudhe të bisedojnë dhe të gjejnë mënyra për zgjidhjen e kërkesave tona, por duket se Qeveria nuk është e interesuar për negociata me ne, edhe pse ka premtuar. . Ajo që paralajmëruam herën e kaluar u realizua dhe pothuajse në të gjitha institucionet në administratë dhe drejtësi punonjësve nuk u paguhet paga minimale. Deri më tani, mbi 95 për qind e institucioneve vazhdojnë të paguajnë paga nën pagën minimale. Pesë për qind të tjerët, disa nuk dinë çfarë të bëjnë dhe nuk e përgatisin pagën, dhe ata që tentuan të paguajnë pagën minimale bënë gabime katastrofike në pagimin e saj. Përsëri të punësuarit nga administrata dhe gjyqësori mbeten të vetmit në vend me pagë nën pagën minimale, tha Deanoski.

Si shembull se institucionet nuk e respektojnë Ligjin për pagën minimale, UPOZ-i tregon shembullin e publikuar në njoftimin e Ministrisë së Financave për një nëpunës për të cilin është paraparë paga prej 14.909 denarë, e cila është jo vetëm më e ulët se ajo aktuale. paga minimale prej 18.000 denarë, por edhe nga shuma e mëparshme minimale prej 15.142 denarë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена