Na ndiqni në:

Gostivari

Shikoje personin, jo aftësinë e kufizuar! Gostivari në nder të Ditës botërore të personave me nevoja të veçanta

Botuar

  • македонски јазик

Ndarja e mesazheve pozitive, luleve dhe fjongove me luledielli për shikueshmëri më të madhe në mes. Në këtë mënyrë në Gostivar u shënua Dita Botërore e Personave me Aftësi të Kufizuara. Një nga mesazhet që përshëndeti kalimtarët në sheshin e qytetit ishte: Shihni personin, jo aftësinë e kufizuar!.

Festimi u organizua nga Qendra Burimore për prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta në bashkëpunim me Komunën e Gostivarit dhe shoqatën When in trouble.

“Si komunë në vitet e kaluara jemi munduar që të bëjmë disa aktivitete edhe pse asnjëherë nuk mjafton për këta fëmijë dhe familje. Për këtë vit kemi bërë bexha me lulediell, qëllimi i të cilave është që njerëzit t’u japin përparësi personave që veshin, që janë persona me nevoja të veçanta apo familjarë. Ne si qytetarë duhet t’u japim urdhrin dhe me këtë do të tregojmë vëmendje, nder, do t’u japim hapësirë ​​që të mos kalojnë kohë duke pritur”, tha kryebashkiaku Arben Taravari, pjesëmarrës në manifestim.

Margarita Milosheska nga Qendra Burimore shprehu kënaqësinë për mbështetjen për ngjarjen dhe i bëri thirrje Gostivarit që të solidarizohen.

“Pse është e rëndësishme dhe e nevojshme t’u jepet përparësi personave me aftësi të kufizuara dhe prindërve: Unë, për shembull, si nënë e një vajze me paralizë cerebrale, shpesh shkoj për të bërë ndonjë punë, për të paguar energjinë elektrike, për të blerë, etj. lej të voglën të mbyllur vetëm në shtëpi. Nëse pres në radhë dhe është shumë e mbushur me njerëz, fëmija qëndron vetëm në shtëpi për një kohë të gjatë dhe nuk mund ta përballojë. Prandaj apeloj tek të gjithë qytetarët që të shprehin mirëkuptimin e tyre dhe t’u japin përparësi atyre që do të mbajnë shirita të tillë me lulediell”, tha Millosheska.

Fëmijët me nevoja të veçanta që ishin pjesë e shënimit të sotëm në Gostivar, u shpërndanë qytetarëve karafila dhe mesazhe me përmbajtje pozitive për jetën, mirëkuptimin, lumturinë, solidaritetin.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

ANKETIMI

По кој модел на настава треба да започне второто полугодие во училиштата?

Резултати од анкетата

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена