Na ndiqni në:

Gostivari

“Mavijosje virtuale” – Stop për skandalet si Dhoma publike dhe dhunës mbi bazë gjinore

Botuar

  • македонски јазик

 

Zëshëm të flitet për dhunën mbi bazë gjinore, kurse abuzimi i fotografive dhe ndjekja të dënohen. Këto janë mesazhet që dërgohen nëpërmjet projektit “Mavijosje virtuale” që e implementon Organizata IGI- Gostivar, ndërsa ishte i prezentuar sot në pres konferencën.
Në kuadër të projektit një ekip ekspertësh ka bërë analizë të rastit skandaloz të Dhomës publike, që fortë e shqetësoi publikun e gjërë. ” Ekspertët konstatuan se ekziston ushtrim i brutalitetit mbi vajza të reja dhe gra, abuzim të fotografive të tyre private ose fotografi të marra nga rrjetet sociale, përskaj mënyrës në të cilën trajtohet, në fakt nuk trajtohet kjo sjellje penale, mbetet hapësirë për shfaqjen e grupeve të reja ose grupe të ngjashme. Po ashtu, ekspertët vërtetuan se legjislacioni ynë nuk ofron asnjë lloj mbrojtje të viktimave, kurse mos dënimi i inkurajon njerëzit të anëtarësohen në kështu grupe.”, potencoi Mja Hristovska, koordinator i projektit.
Në kuadër të ” Mavijosje virtuale”, zbatohet kampanjë e cila ka për qëllim të kontribuojë për kyçje më masive të publikut në procesin e ballafaqimit me dhunën mbi bazë gjinore.
“Dhuna mbi bazë gjinore për fat të keq ende paraqet një nga problemet më të hidhura të shoqërisë tonë. Besojmë se përpjekjet e sinqerta dhe angazhimet e përbashkëta do të kontribuojë për prishjen e heshtjes mbi bazë të kësaj pyetjeje si dhe për jetë më të sigurtë të çdo gruaje”, tha Aneta Filiposka, drejtor ekzekutiv të IGI.

Projekti është financiarisht i mbështetur nga Fondi kalifornian për aksione urgjente për të drejtat e grave. Aktiviteti i ardhshëm do të jetë krijimi i aplikacionit celular nëpërmjet të cilës do të mund të paraqiten çdo lloj i dhunës familjare me një klik.

Сподели на:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени работни места во Полог:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!