Na ndiqni në:

Maqedoni

Në Qendër Zhupë përsëri nuk është zgjedhur kryetar komune për shkak të cenzusit të pasiguruar

Botuar

  • македонски јазик

Në komunën e Qendër Zhupës, në zgjedhjet e përsëritura për kryetar komune nuk është siguruar cenzusi i kërkuar, që do të thotë se nuk është zgjedhur kryetar komune.

Sipas rezultateve fillestare të marra në mënyrë elektronike nga Komisioni Komunal i Zgjedhjeve Qendër Zhupa, Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve njoftoi se nga 7077 votues, në votime kanë dalë 2120 ose 29,96 për qind. Gjithsej 2052 fletë votimi janë të vlefshme, ndërsa 68 janë të pavlefshme.

Nga KSHZ bëjnë me dije se kandidati me numër rendor 1, Shain Shakir, i propozuar nga DNET, ka fituar gjithsej 165 vota, ndërsa kandidati me numër rendor 2, Arian Ibraim, i propozuar nga DPTM, ka fituar gjithsej 1887 vota.

  • Në zgjedhjet e sotme, nga gjithsej 7077 persona të regjistruar me të drejtë vote, votuan 2121 persona ose 29,97 për qind, të cilët nuk arritën pragun e kërkuar prej 1/3 e totalit të elektoratit. Kandidati Arian Ibrahim nga Partia Demokratike Turke ka fituar 1887 vota ose 89,1 për qind, ndërsa Sain Shakir nga partia Lëvizja për Bashkim Kombëtar të Turqve 165 vota ose 7,78 për qind, tha për MIA-n natën e kaluar Nexhip Iljaz, kryetar i Komisionit Komunal të Zgjedhjeve.

Të dy kandidatët garonin për kryetar bashkie në zgjedhjet e 17 tetorit. Në atë kohë Ibrahimi fitoi 1342 vota ose rreth 72 për qind dhe Shakiri 482 vota ose 26 për qind. Pjesëmarrja e përgjithshme ishte 25.77 për qind nga 7317 votues të regjistruar në atë kohë.

Dita e zgjedhjeve shkoi pa probleme në të 16 qendrat e votimit, të cilat u hapën në orën 7 të mëngjesit dhe u mbyllën në orën 19:00.

Për shkak të cenzusit të pasiguruar në tetor, me vendim të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut më 14 nëntor, Ibrahimi, i cili ka qenë në detyrë për dy mandate, është emëruar komisioner për përgjegjësitë e kryetarit të kësaj komune.

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена