fbpx
Na ndiqni në:

Gostivari

Në Mavrovë Rostushë nga 5.042 qytetarë, 1.073 janë në rubrikën “të tjera të pa përmendura” për kombësi.

Botuar

  • македонски јазик

Sipas të dhënave nga Regjistrimi 2021, të cilat janë publikuar sot, në Komunën e Mavrovës Rostushë jetojnë 5.042 qytetarë. Ajo që bie në sy në statistikat për këtë komunë është numri i madh i personave që sipas kombësisë janë në rubrikën “të tjerët nuk përmenden”, dhe janë gjithsej 1.073. Për krahasim, Ohri dhe Struga me rreth 51.000 mijë banorë, në atë kolonë kanë nga 2.000 deri në 2.400 banorë.

Shumica e popullsisë së regjistruar në Mavrovë Rostushë janë deklaruar si turq (1.555) dhe maqedonas (1.474), pastaj 470 shqiptarë, 35 boshnjakë, 6 serbë, 3 romë, 2 vllehë, 18 nuk janë deklaruar dhe 1 i panjohur.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена