Na ndiqni në:

Maqedoni

Në rritje numri i personave të cilët për herë të dytë kanë kapur koronë

Botuar

  • македонски јазик

Në periudhën prej 27 dhjetor 2021 deri më 2 janar 2022 në vend janë kryer gjithsej 35.362 teste për kovid dhe janë regjistruar 2.643 raste të reja pozitive nga 34 qytete të vendit, që është 37,6% më shumë se një javë më parë. Përqindja e pozitivitetit lëviz nga 6.0% në 9.0%, mesatarisht 7.4%. Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (1.422). Gostivari në periudhën e përmendur ka 14 të sapo infektuar. Të dhënat gjenden në raportin e fundit të Institutit të Shëndetit Publik.

Më të shpeshtat në mesin e rasteve të reja janë të moshës 30 deri në 49 vjeç, ndërsa numri më i ulët është regjistruar në grupmoshën 0-9 vjeç.

Statusin e “të shëruarit” e kanë fituar 1691 persona të shtruar apo të trajtuar në shtëpi. Gjatë javës së kaluar janë raportuar gjithsej 133 riinfeksione, një rritje prej 3 herë krahasuar me javën e kaluar.

57 vdekje u raportuan në 16 qytete gjatë javës së kaluar, 35,7% më shumë se një javë më parë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена