fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

BNJVL bëri thirrje që tatimi për pronë të paguhet për të shmangur pagesën me detyruarim

Botuar

  • македонски јазик

Në komunat është në proces procedura për dorëzimin e vendimeve për tatimin në pronë dhe vendimet për taksën komunale për vitin 2022, njoftoi BNJVL.

Në gjysmën e dytë të muajit prill, theksojnë ata, disa nga komunat do të zbatojnë vendimet për ndalimin e mjeteve bankare, bllokada për vendimet e papaguara për vitin 2019, pra për ata tatimpagues që nuk kanë shlyer detyrimet e tyre prej tre vitesh dhe për të gjithë tatimpaguesit që kanë borxh. Mbi këtë bazë, ata mund të shlyejnë borxhin e tyre deri më 15 prill në bazë të vendimeve të tatimit në pronë dhe në bazë të vendimeve të taksës fikse  komunale pa kosto shtesë.

  • U bëjmë thirrje të gjithë personave fizikë dhe juridikë që nuk kanë deklaruar pasurinë në zonën e bashkive apo ndryshime në pronë, të bëjnë të njëjtën gjë sa më shpejt që të jetë e mundur, për të shmangur gjobat për mos raportim të pasurisë që në përputhje me ndryshimet në Ligjin për tatimet në pronë nga korriku 2021, lëvizin nga 300 deri në 10000 euro për personat juridikë, nga 50 deri në 500 euro për personat përgjegjës në personat juridikë, ndërsa për personat fizik gjoba për mos raportim, gjegjësisht mosdorëzimi i deklaratës tatimore është në vlerë deri në 250 euro, me çka pasohet me procedurë përkatëse kundërvajtëse, thuhet në njoftimin e BNJVL-së.

Në kuadër të kompetencave ligjore të vetëqeverisjes lokale, shtuan ata, komunat ushtrojnë mbikëqyrje dhe kontrolle mbi të gjithë personat fizik dhe juridik, me qëllim të përcaktimit ligjor, të drejtë dhe me kohë të tatimit në pronë për të mundësuar tatim të drejtë.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена