Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Таравари: Гордо и достоинствено излегуваме пред вас, на 17 октомври заедно ќе славиме голема победа

Објавено

на

Во рамки на предизборната кампања, Алијанса за Албанците/Алтернатива вчеравечер одржа митинг во Гостивар. Кандидатот за втор градоначалнички мандат, Арбен Таравари истакна дека со гордост и достоинство бараат од граѓаните повторно да им дадат доверба.

„Со гордост и достоинство излегуваме пред вас. Затоа што, четири години работевме да го исполниме она што го ветивме, и не Таравари сам, туку целиот тим на Таравари работеше посветено, вредно, чесно. И секој успех е заеднички на целиот тим. А, во изминатите четири години како општинско раководство се соочивме со секакви притисоци од централната власт, со постојано испраќање на некакви инспекции, контроли, ни правеа препреки на секој чекор. Но, ние сепак, успеавме, затоа што целта ни беше и ни останува да работиме за граѓаните. После 4 години застануваме чисти. А тие, замислете, и сега обвинуваат Таравари ги отворил казината, па како е тоа можно, казина има и во Чаир, Струга, Гевгелија. Таравари ли е виновен за неизградените болници и за тоа што во земјава е толку катастрофално со ковид пандемијата. Не може на таков начин и со такви лаги да се бара гласот на граѓаните. Ние го бараме вашиот глас, за и во следниот мандат од четири години да продолжиме да ги исполнуваме нашите ветувања. Барам глас и за нашата листа на советници, да го имаме мнозинството во Советот, за да немаме пречки. На 17 октомври ќе славиме голема победа, ќе ги повикаме и нашите противници, затоа што тоа ќе биде победа на Гостивар.“, рече Таравари.

Претседателот на Алијанса за Албанците, Зијадин Села од говорницата на митингот порача дека во Гостивар ќе ја понесат победата на изборите во првиот круг.

„Од она што го гледаме на митинзите, на средбите со граѓаните, не само овде во Гостивар, туку во сите места, од Липково до Струга, нема дилема која опција ќе ја изберат граѓаните на овие Локални избори. Ќе гласаат за кандидатите и листите на Алијанса за Албанците и Алтернатива. Овде во Гостивар вечерва правиме митинг за две населби, а владее атмосфера како на централен митинг. Знам дека во Гостивар работата е завршена, знам дека во Гостивар дојде промената, a промените ќе продолжат. Kонечно дојде време за демократија, слобода, надежи што доаѓаат со оваа промена. Дозволете ми да им кажам одовде на политичките противници дека тие залудно се надеваат, бидејќи Арбен Таравари не паѓа, затоа што е прв во Гостивар и ќе го освои Гостивар од првиот круг. Народот гледа, гледа кој е на патот на праведноста и просперитетот, а кои се манипулаторите кои се служат со секакви трикови и лаги“, рече Села.

На митингот зборуваа и носителот на листата, Валбон Лимани, кандидатите за советници Беса Мухареми, Намик Дурмиши и Џевад Фејзули, како и генералниот секретар на Алтернатива, Скендер Реџепи.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 1 недела

Комуналец Гостивар по прекинот во водоснабдувањето: Водата од градскиот водовод да не се пие

Гостиварпред 3 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Вестипред 5 дена

Вo Здравствен дом Ростуше дијагностика и интервенции со современа апаратура за пациентите од цел регион

Гостиварпред 3 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 2 недели

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Гостиварпред 3 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 2 недели

Во понеделник дел од Гостивар 5 часа без струја, ќе биде исклучено и училиште

Македонијапред 4 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Гостиварпред 3 недели

Гостопримството на гостиварци и дали биле подобри домаќини од тетовци?…

Огласи за вработување:

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Taravari: Krenar dhe me dinjitet dalim para jush, më 17 Tetor së bashku do të festojmë fitore të madhe

Објавено

на

Në kuadër të fushatës parazgjedhore, Aleanca për Shqiptarët/Alternativa mbrëmë mbajti miting në Gostivar. Kandidati për mandat të dytë për kryetar, Arben Taravari theksoi se me krenari dhe dinjitet kërkojnë nga qytetarët përsëri t’ju japin besimin.

“Me krenari dhe dinjitet dalim para jush. Sepse, katër vite punonim që t’a përmbushim atoë që e premtuam, dhe jo Taravari i vetëm, por gjithë ekipi i Taravarit punoi i përkushtuar, zellshëm, ndershëm. Dhe çdo sukses është i përbashkët në gjithë ekipin. Kurse, në katër vitet e kaluara si udhëheqësi komunale u ballafaquam me lloj lloj presione nga qeveria qendrore, me dërgim të vazhdueshëm të inspeksioneve, kontrolleve, na bënin pengesa në çdo hap. Por, ne gjithsesi, arritëm, sepse qëllimi ynë ishte dhe mbetet të punojmë për qytetarët. Pas 4 vitesh qëndrojmë të pastër. Kurse ato, paramendoni, dhe tash akuzojnë Taravari i ka hapur kazinot, po si është ajo e mundur, kazino ka edhe në Çair, Strugë, Gjevgjeli. A është Taravari fajtor për spitalet e pa ndërtuara dhe për atë që në këtë vend është aq katastrofale me situatën e kovid pandemisë. Nuk mundet në atë mënyrë dhe me ato gënjeshtra të kërkohet vota e qytetarëve. Ne e kërkojmë votën tuaj, që edhe në mandatin e ardhshëm prej katër vitesh ti përmbushim premtimet tona. Kërkoj votë edhe për listën tonë të këshilltarëve, t’a kemi shumicën për Këshillin, qëtë mos kemi pengesa. Më 17 Tetor do të festojmë fitore të madhe, do t’i thirrim edhe kundërshtarët tonë, pasi ajo do të jetë fitore e Gostivarit.”, tha Taravari.

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela nga foltorja e tubimit porositi se në Gostivar do t’a kenë fitoren në zgjedhjet në raundin e parë.

“Nga ajo që e shohim në mitingjet, në takimet me qytetarët, jo vetëm këtu në Gostivar, por në gjithë vendet, nga Likova deri në Strugë, nuk ka dilemë cilën opsion do t’a zgjedhim qytetarët në këto Zgjedhje lokale. Do të votojnë për kandidatët dhe listat e Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativës. Këtu në Gostivar sonte bëjmë miting për dy lagje, kurse zotëron atmosferë si në miting qendror. E do që në Gostivar puna është e mbaruar, e di që në Gostivar erdhi ndryshimi, kurse ndryshimet do të vazhdojnë. Më në fund erdhi koha për demokraci, liri, shpresa që vijnë me këtë ndryshim. Më lejoni që t’ju tregoj nga këtu kundërshtarëve politik se ato më kot shpresojnë, pasi Arben Taravari nuk mundet, pak është i pari në Gostivar dhe do t’a fitojë Gostivarin nga raundi i parë. Populli sheh, sheh kushështë në rrugën e drejtësisë dhe prosperitetit, e kush janë manipulatorët të cilët shërbejnë me lloj lloj truqe dhe gënjeshtra”, tha Sela.

Në tubimin folën edhe bartësi i listës, Valbon Limani, kandidatët për këshilltarë Besa Muharemi, Namik Durmishi dhe Xhevat Fejzuli, si dhe sekretari gjeneral i Alternativës, Skënder Rexhepi.

Популарно изминативе 100 дена