Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Таравари на средби со граѓани низ населените места

Објавено

на

Алијанса за Албанците/Алтернатива предизборната кампања во гостиварско ја продолжи со средби со граѓаните низ населените места. Вечерва кандидатот за втор градоначалнички мандат Арбен Таравари со кандидатите за членови на Советот, го посети Дебреше.

„Пред четири години ја добивме довербата од граѓаните и го направивме Гостивар водечка општина, прва по многу нешта во земјава. Успехот е заеднички, на тимот којшто работи неуморно и чесно, како и на сите активисти на Алијанса за Албанците и Алтернатива. Кога минатите избори бевме во Дебреше, да го побараме вашиот глас, ви ветивме дека ќе асфалтираме улици, ќе направиме паркинг, фудбалски стадион, ќе вложиме во училиштето. Ветеното го направивме, но реализиравме и уште повеќе. За сега остана недовршен патот Дебреше-Здуње, но сакам да ве известам дека и овој проект ќе продолжи и ќе се заокружи. Застануваме пред вас со чиста совест, разговараме со вас, сакаме да го слушнеме вашето мислење, тоа ни е најважо. Демократијата бара дебата, а не некој што е кандидат да не се појавува да зборува во јавност. Ве повикувам во текот на кампањата да останете смирени, а на денот на изборите сите да излезете да гласате. Гласајте за Дебреше, гласајте за Гостивар, заокружете 6.“, рече Таравари.

На средбата во Дебреше пред присутните обраќање имаше и носителот на листата од АА/А Ваљбон Лимани, како и неколку кандидати за советници.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 39 минути

Таравари: Гостивар треба да биде модел за Северна Македонија за меѓуетничките односи

Македонијапред 2 часа

Пендаровски ги потпиша указите за петте закони за изградба на коридорите 8 и 10д

Гостиварпред 2 часа

Во Градец пуштен во употреба Дневен центар за лица со попреченост

Гостиварпред 4 часа

Нарушен јавен ред и мир во Гостивар на прославата за Ердоган

Македонијапред 4 часа

Бектеши: Нема продолжување на мерката за замрзнување на цените на земјоделските производи и нема поскапување на струјата

Гостиварпред 5 часа

Реоформен Младинскиот совет во Гостивар

Гостиварпред 6 часа

Тепачка во гостиварска Циглана, приведени неколку лица

Македонијапред 6 часа

УЈП: Рокот за годишните даночни пријави истекува на крајот од овој месец

Македонијапред 8 часа

Одржана 10. државна изложба на македонско овчарско куче караман

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Taravari në takime me qytetarët nëpër vendbanimet

Објавено

на

Aleanca për Shqiptarët/Alternativa fushatën parazgjedhore në rajonin e Gostivarit e vazhdoi me takime nëpër vendbanimet. Sonte kandidati për mandat të dytë për kryetar komune Arben Taravari me kandidatët për anëtarë të Këshillit, e vizitoi Debreshin.

“Para katër vitesh e fituam besimin e qytetarëve dhe e bëmë Gostivarin komunë udhëheqëse, e para për shumë gjëra nëpër vendin tonë. Suksesi është i përbashkët, të ekipit i cili punon palodhshëm dhe me ndershmëri, si dhe të gjithë aktivistëve të Aleancës për Shqiptarët dhe Alternativës. Kur ishim në Debresh vitin e kaluar, që t’a kërkojmë votën tuaj, ju premtuam se do t’i asfaltojmë rrugët, do të bëjmë parking, stadiume futbolli, do të investojmë në shkollën. Atë që e premtuam e bëmë, por realizuam edhe më shumë. Tash për tash mbeti e pambaruar rruga Debresh-Zdunjë, por dua të njoftoj se edhe ky projekt do të vazhdoj dhe do të mbarohet. Qëndrojmë para jush me ndërgjegje të pastër, bisedojmë me ju, duam t’a dëgjojmë mendimin tuaj, ajo është më e rëndësishmja për ne. Demokracia kërkon debat, e jo dikush që është kandidat të mos duket për të folur në publik. Ju bëj thirrje që gjatë fushatës të mbeteni të qetë, kurse në ditën e zgjedhjeve të gjithë të dilni të votoni. Votoni për Debreshin, votoni për Gostivarin, rrethojeni numrin 6.”, tha Taravari.

Në takimin në Debresh para të pranishmëve drejtim kishte edhe bartësi i listës së AA/A Valbon Limani, si dhe disa kandidatë për këshilltarë.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена