Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • Дата: 13/03/2018

Течат последните рокови за поднесување даночна пријава во УЈП

Уште неколку денови останаа за поднесување на годишната даночна пријава во Управата за јавни приходи. Обврска да пријават приходи имаат граѓаните кои оствариле дополнителен приход од закуп на простор, авторски права, дивиденда, игри на среќа и други приходи.

Годишната даночна пријава, образец ППД-ГДП е бесплатна и може да се преземе преку интернет,  или да ја побарате во даночната канцеларија на УЈП. Се пополнува во два примерока, од кои едниот е за подносителот, а другиот се поднесува во УЈП.

Рокот за поднесување на годишната даночна пријава истекува на 15-ти март, четврток.

 

Оставете коментар

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.Задолжителните полиња се означени *

*