Вести
Тиквеник – стариот добар рецепт
- 1 кг тиква
- ½ л млеко
- 5 јајца
- 350 гр шеќер
- 200 гр гриз
- 1 лажица брашно
- малку сол и масло
Подготовка:
Земете млада тиква, излупете ја нејзината кора и со ренде изрендајте ја. Потоа истискајте ја убаво за да излезе водата од неа.
Ставете ја во поголем сад и во него додадете ги шеќерот, гризот, јајцата и брашното. Откако убаво ќе ја промешате смесата, се додава млекото и повторно убаво се меша.
Така подготвената смеса ставете ја во сад за печење.
Во посебен сад промешајте малку сол и брашно и нанесете го по површината за да фати кора, потоа попрскајте со масло.
Се пече на 220 целзиусови степени околу 45 минути.
-
Гостиварпред 3 месеци
Инцидент во маркет во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Невработените со можност за бесплатни обуки и полагање за возачки дозволи за камион и автобус
-
Светпред 2 месеци
Во Словенија нови правила за странци за постојан и привремен престој
-
Гостиварпред 2 месеци
ПАТЕПИС: Во прегратките на Кораб – Светилиштата како вечност
-
Македонијапред 3 месеци
Ваучери од 250 евра за студенти за набавка на електронски уред и грантови за млади за старт на свој бизнис
-
Рецептипред 3 месеци
Домашна кремаста пилешка паштета – брз и едноставен рецепт
-
Вестипред 2 месеци
УЈП со важно известување за корисниците на МојДДВ
-
Гостиарскипред 2 месеци
Гостиварецот Деан Поповски победник во уникатното голф дерби во Белград