Вести
Тиквеник – стариот добар рецепт
- 1 кг тиква
- ½ л млеко
- 5 јајца
- 350 гр шеќер
- 200 гр гриз
- 1 лажица брашно
- малку сол и масло
Подготовка:
Земете млада тиква, излупете ја нејзината кора и со ренде изрендајте ја. Потоа истискајте ја убаво за да излезе водата од неа.
Ставете ја во поголем сад и во него додадете ги шеќерот, гризот, јајцата и брашното. Откако убаво ќе ја промешате смесата, се додава млекото и повторно убаво се меша.
Така подготвената смеса ставете ја во сад за печење.
Во посебен сад промешајте малку сол и брашно и нанесете го по површината за да фати кора, потоа попрскајте со масло.
Се пече на 220 целзиусови степени околу 45 минути.
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 1 месец
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 3 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 1 месец
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Вестипред 1 месец
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
ШОУ: Легендарните „Солза и Смеа“ доаѓаат во Гостивар