Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 13/04/2019 | 14:54

УЈП: Месечните и тримесечните обврзници да побрзаат со поднесување на пријава за ДДВ

Управата за јавни приходи апелираше до сите месечни и тримесечни ДДВ обврзници да ја поднесат Пријавата за данокот на додадена вредност пред крајниот рок за поднесување, 25 април. Апелот го врзуваат со можно отежнато работење на системот е-даноци месецов.

„Во текот на месец април покрај поднесувањето на аконтативните пријави за ДДВ за месечни и тримесечни ДДВ обврзници, се одвиваат активности за поставување на предпополнета Годишната даночна пријава за персонален данок на доход за 2018 година на личните корисничките профили на даночните обврзници (физички лица). Од овие причини можно е отежнато поднесување на даночни пријави преку системот е-Даноци.“, соопшти УЈП.

Напишете коментар