fbpx
Поврзи се со нас

Бизнис

УЈП објави оглас: На лицитација ќе распродава запленети автомобили, стан, компјутери, томографи и др.

Објавено

на

Управата за јавни приходи објави оглас за продажба на движни и недвижни ствари. На листата на работи за продажба се автомобили од марките Мерцедес, Фијат, Цитроен, стан, гаража, компјутери, принтери, томографи и фритези. Аукцијата е закажана за 25 јануари годинава. Целата листа може да ја погледнете тука.

За работите кои се предмет на електронска јавна аукција, според информацијата од УЈП, може да учествуваат сите физички и правни лица кои успешно се регистрирале и претходно уплатиле депозит во висина од 10% од утврдената вредност на движните/недвижните ствари, најдоцна до 20.01.2017 година (петок) на трезорска сметка на Министерство на финансии.

Јавна аукција ќе се одржи по електронски пат со електронски сервиси кои ги обезбедува УЈП.

Учесникот кој дал најповолна понуда за движна ствар е должен веднаш да ја уплати разликата од купопродажната цена, а најповолниот купувач на недвижната ствар, во рок од 8 (осум) дена од денот на заклучување на електронската јавна аукција.

Во спротивно, продажбата со решение се огласува за неважечка, а купувачот го губи правото на враќање на депонираниот депозит.

Работите се продаваат по системот видено-купено, дополнително рекламации не се примаат. На понудувачите чија понуда не е прифатена депозитот им се враќа по заклучувањето на јавната аукција.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Вработувања Полог:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!