Поврзи се со нас

Гостивар

Успешната приказна на Граѓанскиот Универзитет во Гостивар продолжува – современи услови, искусен кадар, светски признати сертификати…

Граѓанскиот универзитет за доживотно учење во Гостивар и годинава ја продолжува успешната приказна на едукација, надградување и усовршување на знаењата. Универзитетот ги отвори вратите за упис, а вчера организираше Отворен ден за учениците и возрасните заинтересирани да се запознаат и детално да се информираат за можностите коишто ги нуди установата за формално и неформално образование на деца и возрасни.

Современите услови, професионалноста и стручниот, искусен наставен кадар се адути на ОГУДУ Гостивар, што му даваат предност пред другите.

Универзитетот продолжува со организирање на курсевите по странски јазици: англиски, германски, француски и италијански, македонски – албански – турски за учесници на кои не им е мајчин јазик, како и со спроведување на подготвителните часови по математика.

„Новата учебна година, како и секогаш ја стартуваме подготвени да го пружиме максимумот за нашите слушатели. Ги имаме курсевите за странски јазици, со особено внимание и акцент на   германскиот јазик, со оглед дека станува се` попопуларен и е најизучуван јазик. Спроведуваме четири програми верификувани од Центарот за образование на возрасни и од Министерството за образование: фризер за мажи и жени, поставувач на гипс картон, слаткар и шивач. Да напоменеме дека група фризери коишто ја поминаа успешно програмата кај нас минатата учебна година, се наоѓаат тримесечна обука, по што ќе полагаат испит и ќе се стекнат со верификуван светски признат сертификат. Она што ние го нудиме е настава и обука во современи услови, модерни нагледни средства, електронски табли, искусен наставен кадар, со еден збор – квалитетна настава по европски стандарди. Ги покануваме сите кои се заинтересирани да не посетат“, рече Билјана Дабеска, стручен соработник во Универзитетот, кој е единствена верификувана установа од ваков вид во Гостивар.

Покрај стандардните програми и курсеви, планирано е да бидат воведени и дополнителни: за ракувачи со градежни машини, бравари и заварувачи.

Минатата учебна година, Универзитетот ја заокружи со бројка од над 500 слушатели. Уписите траат до 16-ти септември, по што ќе се започне со формирање на гупите и одржување на наставата.

Отворениот граѓански универзитет за доживотно учење Гостивар, се наоѓа во просториите на поранешен „пионерски дом“ во градскиот парк.

Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!