Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 07/05/2019 | 19:47

Верувале или не?!

Патот Де Гуа, кој се наоѓа во Франција може да го поминете само во одредени периоди во денот и тоа тогаш кога ќе посака природата, бидејќи патот исчезнува под вода два пати во денот.

Четири километарскиот пат кој ги спојува островот Ноирмоутиер и градчето Беавоуир-сур Мер, во одредени периоди во денот поради плимата исчезнува под 4 метри вода. И на двата почетоци на патот поставени се огромни дисплеи кои информираат дали е патот безбеден, но и покрај тоа се случуваат голем број на несреќи. Долж целиот пат за непослушните, неопрезните и склоните на самоубиство поставени се платформи каде може да се засолнат и чекаат помош.

Напишете коментар