Рецепти
Викенд предлог од бабината кујна: Гибаница со кисело млеко

Домашно подготвена пита е секогаш добредојдена на трпезата, особено за викендите кога целото семејство се собира на заедничко јадење. Уште кога питата е правена по традиционален рецепт, задоволството е максимално. Токму затоа, ви предлагаме да подготвите гибаница со кисело млеко, нешто кое во минатото домаќинките често го ставале на маса. За подготовката да оди побрзо и поедноставно користете готови кори, инаку оригиналниот рецепт бара и корите да бидат домашни.
состојки:
500 гр кори за пита
5 јајца
3 чаши кисело млеко
1,5 дл масло
сол
подготовка:
Најпрво изматете ги јајцата, киселото млеко и маслото и додадете сол. Во подмачкана тава, ставете три кори, па потоа намачкајте со изматената смеса. Врз тоа ставете две кори и повторувајте ја постапката сѐ додека не ви се потрошат сите кори. Одозгора премачкајте со масло. Ставете ја гибаницата во рерна и печете на 200 степени додека не зарумени.
-
Бизниспред 1 месец
ЛЕАР Тетово вработува
-
Гостиварпред 3 недели
Девизниот курс денес според приватните менувачници во Гостивар и НБРМ
-
Македонијапред 2 месеци
Православните одбележуваат Велики Петок, тажниот ден на распнувањето на Исус
-
Македонијапред 2 месеци
Зошто Велигден не е секоја година на ист датум – како се пресметува?
-
Македонијапред 2 месеци
Православните верници слават Благовештение
-
Гостиварпред 3 месеци
ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар
-
Вестипред 3 месеци
Вo Здравствен дом Ростуше дијагностика и интервенции со современа апаратура за пациентите од цел регион
-
Македонијапред 2 месеци
Здружението на историчарите бара враќање на Историјата за VI одделение