Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 21/03/2019 | 08:50

Влегуваме во пролет, годишно време на енергија, шаренило и нови почетоци

Ноќеска во 22 часот и 58 минути, на северната земјина полутопка, започна годишното време пролет. Во исто време на јужната полутопка настапи есен.

Пролетта како годишно време се смета за симбол на нов живот, нови почетоци, надеж, енергија, будење на природата. Ќе трае до 21-ви јуни кога календарски почнува летото.

Летното сметање на вемето ќе започне ноќта меѓу 30 и 31 март.

Напишете коментар