Поврзи се со нас

Гостивар

Во Гостивар формиран Совет за превенција на детско престапништво

Советот на Општина Гостивар на последната седница донесе одлука за формирање на Општински совет за превенција на детско престапништво. За членови на овој Совет беа избрани претставници од повеќе институции, училишта, невладин сектор, медиуми и др.

Во продолжение листа на членови:

-Подрачна единица на Министерството за внатрешни работи

Нермине Изаири-Сектор за превенција на детско престапништво

-Подрачна единица на Министерството за труд и социјална политика Гостивар

Мирјана Мицовска – Претставник од градинките

Арта Креци- Дневен центар за лица со посебни потреби

Ади Ибраими- Подрачно Министерство за труд и социјална политика

Земрије Аљиљи- Подрачно Министерство за труд и социјална политика

Адвокатската комора

Ивица Симоски-адвокат

Наим Исљами-адвокат

-Унија на средношколци

Леутрим Биљали-Потрпетседател на Унијата

-Јавен обвинител

Хазби Исеини

-Судија за деца од  општиот суд

Магдалена Мишкоска

-Медиуми

Африм Сејфулаи-Про ФМ

Г`зиме Имери-ТВ2

-Невладини здруженија и фондации (кои работат во областа на човековите права)

Енис Мифтари

Шпенд Имери-АДИ

Али Муслиу-Центар за човековите правата и право

Елтон Јашари- Democracy Lab

-Совет на родители во основните училишта

Фармир Аљиљи-ОУ „Исмаил Ќемали“

Кефает Шабани-ОУ „Единство“

Булент Рурксоу-ОУ „Кемал Ататурк“

Деан Груески- ОУ „Гоце Делчев“

Елмане Мемеди –ОУ „Чајле“

Јетмир Зенки – ОУ „Ѓон Бузуку“, Србиново

Мухамед Јусуфи- ОУ „Фаик Коница“, Дебреше

Риза Фетаи- ОУ „Перпарими“, Чегране

Сали Исмаили – ОУ „Лирија“, Вруток

Џезми Исеини – ОУ „Форина“, Форино

-Советот на родители на средните училишта

Али Рамадани – Гимназија

Ќамил Идризи – Економско

Шабан Амети- Техничко

Суби Алили – Медицинско

 

Сподели:
Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!