Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
  • Дата: 20/04/2019 | 10:00

Во општина Гостивар има 79.441 граѓанин со право на глас

Во избирачкиот список на територијата на општина Гостивар за утрешните претседателски избори, запишани се 79.441 гласач, кои своето право на глас го остваруваат во вкупно 121 избирачко место. Од Општинската изборна комисија информираа дека се` е подготвено за непречено спроведување на изборниот процес.

Денес, во гостиварската општина гласаат 17 болни и изнемоштени лица, кои претходно во дадениот рок се пријавиле и на кои ОИК им го прифатила барањето за гласање дома, поради болест или немоќност.

Напишете коментар