Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 12/01/2019 | 14:06

Во тек е конкурс за стипендирање на студенти Роми

Министерството за образование и наука објави конкурс за стипендирање на студенти Роми. За студиската 2018/2019 година ќе бидат доделени 130 стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високо образовни установи во Република Македoнија.

Како што е наведено во конкурсот, право на стипендија имаат студентите кои ги исполнуваат следните услови:да се припадници на Ромската етничка заедница, да се државјани на Република Македонија и да не се корисници на стипендија од други установи, институции или компании.

Висината на стипендијата изнесува 5,000 денари месечно за девет месеци во текот на една студиска година. Поднесувањето на документите трае до 3 февруари, а детали за условите, потребната документација, критериумите и друго од конкурсот може да се најдат на веб страната на МОН.

Напишете коментар