Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 05/05/2019 | 13:49

Врапчиште и во вториот круг меѓу општините со најнизок одзив – гласале 6%

Општина Врапчиште е меѓу општините со најмал процент на излезени гласачи кои го искористиле своето право на глас во вториот круг на Претседателските избори 2019. Според податоците од Државната изборна комисија, во оваа општина до 13 часот гласале 1.567, што е 6,12% од вкупно запишаните избирачи. Врапчиште беше со ниска излезност и во првиот круг на изборите.

Право на глас во Општина Врапчиште имаат 25.599 граѓани, а гласањето се одвива на 39 избирачки места.

Останати општини со најнизок одзив се Желино 4.22% и Боговиње 6.21%,

Напишете коментар