Рецепти
Време е за супа: Телешка со куркума и брокула
Супите треба да се подготвуваат што е можно почесто бидејќи покрај зајакнување на организмот, тие се одлични и за дигестивниот систем. Во зима, тие се одлични за загревање, а во лето, го зајакнуваат и негуваат телото.
Состојки:
- 200 гр телешко месо
- 2 моркови
- 1 кромид
- 3-4 чешниња лук
- 1 тиквица
- 2 лажици мелена куркума
- 2 ловорови ливчиња
- 1 китка брокула
- зачини
Подготовка:
Измијте ги месото и ставете ги во подлабоко тенџере. Додадете малку бибер, ловоров лист, вода и оставете да зоврие. Кога врие, намалете го огнот малку и извадете ја пената со лажица. Додадете ги морковите, кромидот и тиквицата. Откако убаво ќе се сварат, извадете ги, убаво испасирајте и вратете ги во тенџерето, додадете ги куркумата, како и сецканите брокула, лук и магдонос и варете уште 5 минути.
Ако сакате, може месото да се исецка и ставете го во супата.
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 1 месец
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 3 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 1 месец
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
ШОУ: Легендарните „Солза и Смеа“ доаѓаат во Гостивар