fbpx
Поврзи се со нас

Рецепти

Време е за супа: Телешка со куркума и брокула

Објавено

на

Супите треба да се подготвуваат што е можно почесто бидејќи покрај зајакнување на организмот, тие се одлични и за дигестивниот систем. Во зима, тие се одлични за загревање, а во лето, го зајакнуваат и негуваат телото.

Состојки:

  • 200 гр телешко месо
  • 2 моркови
  • 1 кромид
  • 3-4 чешниња лук
  • 1 тиквица
  • 2 лажици мелена куркума
  • 2 ловорови ливчиња
  • 1 китка брокула
  • зачини

Подготовка:

Измијте ги месото и ставете ги во подлабоко тенџере. Додадете малку бибер, ловоров лист, вода и оставете да зоврие. Кога врие, намалете го огнот малку и извадете ја пената со лажица. Додадете ги морковите, кромидот и тиквицата. Откако убаво ќе се сварат, извадете ги, убаво испасирајте и вратете ги во тенџерето, додадете ги куркумата, како и сецканите брокула, лук и магдонос и варете уште 5 минути.

Ако сакате, може месото да се исецка и ставете го во супата.

Сподели:
Остави коментар

Оставете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување во полог:

- Монтенегро ДОО Гостивар
- Монтенегро ДОО Гостивар
- Монтенегро ДОО Гостивар
- Монтенегро ДОО Гостивар
- Кошаркарски клуб Гостивар А.Д
- VILLA Group DOOEL
- M&M Медија ДООЕЛ Гостивар

СЛЕДЕТЕ нè на FACEBOOK

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!