Поврзи се со нас

Македонија

Замрзнати цените на лебот, маслото, млекото, месото…

Објавено

на

Владата на денешната 124-та редовна седница донесе одлука за определување највисоки цени на основни прехранбени производи во трговијата на големо и трговијата на мало.

Владината прес-служба соопшти дека цените ќе бидат на висина од 1 декември 2021, а одлуката ќе важи до 31 јануари 2022, со можност за продолжување доколку тоа и натаму ќе го бара состојбата на пазарот.

-Со оваа одлука се определуваат највисоки цени во трговијата на големо и трговијата на мало на основните прехранбени производи: леб; шеќер; брашно – тип 400; сончогледово масло за јадење; трајно млеко со масленост од 2,8, 3,2 и 3,5 проценти; свежо месо и сувомесни производи и сирење и урда. Највисоките цени на производите се утврдуваат на нивото на цените кои се применувале на  1 декември 2021 година, во трговијата на големо и трговијата на мало. Одлуката ќе се применува до 31 јануари 2022 година, со можност за продолжување доколку состојбата на пазарот и понатаму го бара тоа, соопшти владината прес-служба.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 4 недели

Кривични за бесправно градење во Гостивар со фалсификување исправи, перење пари, злоупотреба на должност…

Гостиварпред 2 недели

ОСМОМАРТОВСКИ СО БЕЛИНДА ТУКСАР ЛОТЕСКА, началничка на Отсек за криминалистичко разузнавање, статистика и документирање во ОВР Гостивар

Гостиварпред 4 недели

Наша цел е поправедно општество и еднаквост, порачаа гимназијалците од Гостивар

Гостиварпред 2 недели

Гостивар е се‘ уште без вода, се комплицирала работата на терен, екипи санираат дефект

Гостиварпред 2 недели

Утре во Гостивар ќе нема вода повеќе часови

Гостиварпред 3 недели

45 семејства во Гостивар конечно добија клучеви од социјалните станови

Гостиварпред 7 дена

Автопатот Тетово-Гостивар ќе почне да се гради на 22 април, ќе чини 125 милиони евра според првична пресметка

Македонијапред 2 недели

Пред општинската зграда во Ростуше покрај македонското поставено и турското знаме

Гостиварпред 4 недели

Гостивар: Со картица од бившата вадел пари од банкомат

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Të ngrira çmimet e bukës, vajit, qumështit, mishit…

Објавено

на

Qeveria në seancën e 124 të sotme të rregullt për përcaktimin e çmimeve më të larta të produkteve ushqimore themelore në tregtinë me shumicë dhe tregtinë me pakicë.

Shërbimi qeveritar për media njoftoi se çmimet do të jenë në lartësi nga 1 Djetor 2021, kurse vendimi do të vlejë deri 31 Janar 2022, me mundësi për vazhdim nëqoftëse atë do ta kërkojë edhe më tej gjendja në tregun.

-Me këtë vendim përcaktohen çmimet më të larta në tregtinë me shumicë dhe tregtinë me pakicë të produkteve ushqimore themelore: buka, sheqeri, mielli-tip 400, vaji i lulediellit për ushqim, qumështit të qëndrueshëm me yndyrë nga 2,8 , 3,2 dhe 3,5 përqind, mishi i fresklt dhe produktet e mishit të thatë dhe djathit dhe xhizës. Çmimet më të larta të produkteve caktohen në nivelin e çmimeve që janë zbatuar më 1 Dhjetor 2021, në tregtinë me shumicë dhe tregtinë me pakicë. Vendimi do të zbatohet deti më 31 Janar 2022, me mundësi për vazhdim nëqoftëse gjendja nl tregun e kërkon atë edhe më tej, njoftoi shërbimi qeveritar për media.

Популарно изминативе 100 дена