Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 12/02/2019 | 14:03

„Зимски фудбалски радости“ за основците во Гостивар

Седумдесетина ученици од втори и трети одделенија од гостиварските основни училишта денес ги учеа мајсториите на најпопуларниот спорт на светот, фудбалот и учествуваа во фудбалски натпревари. Настанот насловен како „Зимски фудбалски радости” се одржа во салата на ОУ „Исмаил Ќемали“, а се организира во рамки на проектот Фудбал во училишта, кој го спроведува Македонската фудбалска федерација во соработка со Федерацијата на училишни спортови на Македонија.

Целта на проектот е децата од мали нозе да се вклучуваат во спортски активности, да го запознаат фудбалот како спорт и да се поттикнат на спортски дух.“, изјави Мустафа Алиу, координатор на проектоти потпретседател на Федерацијата на училишни спортови на Македонија.

Во зимските фудбалски радости во Гостивар ќе бидат вклучени вкупно 150 основци од сите основни училишта во градот. Во четврток ќе се одржат натпревари со учениците од четврто и петто одделение.

Проектот финансиски е поддржан од УЕФА.

Напишете коментар