Занимливости
Зошто биберот не тера да киваме?
Сечењето кромид не тера да плачеме, а биберот не тера да киваме. Додека при сечењето кромид се ослободува хемикалија која ги стимулира солзните жлезди во очите, ситуацијата со биберот е малку покомплицирана. Биберот ги активира нашите рецептори за болка и киселост, и кога ќе го вдишеме во поголема количина, не тера да киваме. Погледнете го видеото.
Во соработка со Е наука
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 1 месец
Денеска е Летник
-
Гостиварпред 3 месеци
Се потсетуваме, најсреќните на Водици во Гостивар кои го извадија крстот од Вардар
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 1 месец
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Вестипред 1 месец
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
ШОУ: Легендарните „Солза и Смеа“ доаѓаат во Гостивар