Писма

ПИСМА: Глетка од Малеарди

Граѓани од населбата Малеарди реагираат на преполни контејнери, расфрлан отпад и непријатна миризба која се шири наоколу. Фотографиите кои ни ги испрати наш читател се направени денес попладне, околу 17 часот, кај зградите близу муслиманските гробишта.

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Преполни контејнери и расфрлано ѓубре

Читателка на Gostivarpress.mk ни испрати фотографии кои ги направила утрово од преполни контејнери и расфрлан отпад околу нив, кај преминот за зградите позади некогашна Стопанска банка во централното градско подрачје. Читателката ни пишува дека ова е честа глетка и дека ...

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Читател реагира на пропусти со наплатата на паркинг

До нашата редакција стигна писмо од читател кој реагира на проблеми со зонското паркирање во Гостивар. Деан Лазарески кој се занимава со туризам и превоз на патници пишува дека во петокот (2 февруари) имал непријатно искуство поради нефункционалност на системот ...

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Каналот во Циглана 2 – Отпадни води, непријатна миризба, опасност

Жители од гостиварската населба Циглана 2 реагираат на опасноста поради нечистотијата и смрдеата од каналот кој поминува низ нивната населба. Во пораката која стигна до нашата редакција пишуваат дека во каналот течат отпадни води, има ѓубре и се шири непријатна ...

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Несовесност – Вреќи со коски и кучиња

Фотографијата ни ја испрати Јанко Билбилоски од Гостивар. Направена е денес на ул„ЈНА“ кај зградите близу гостиварската општа болница.  „Не се секогаш виновни кучињата, често е до (не)луѓето“, коментира нашиот читател.

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Искривените бандери опасност за возилата и пешаците во Балин Дол

Загрижен читател од Балин Дол ни испрати фотографии на кои се гледаат искривени бандери, преоптеретени со кабли. “Секојдневно поминуваме со страв по улицата бандерите може да паднат во секое време врз некоја кола или дете. Неколку пати е пријавено, никој ...

Прочитај повеќе »

ПИСМА: Граѓани се жалат на поплавена улица од дождот

  Граѓани од ул„Драге Тодороски“ во Гостивар реагираат на проблеми кои им ги создава обилниот  дожд, кој интензивно врне од доцните попладневни часови. Потенцираат дека при секои пообилни врнежи се случува да им се поплавува улицата, а дворовите и подрумите ...

Прочитај повеќе »

ПИСМА – Дождот ги врати кофите во ОУ „Гоце Делчев“

  Родители на ученици кои учат во ОУ „Гоце Делчев“ во Гостивар, деновиве ни испратија фотографии и реакција во која искажуваат незадоволство од проблемите кои се создаваат при секои пообилни врнежи од дожд. Кровот прокиснува, а учениците и оваа есен ...

Прочитај повеќе »