Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!Еден ден со..

ЕДЕН ДЕН СО: Озан Адеми, менаџер за продажба

Гостиварецот во Минесота: „Ми недостига Гостивар, но уживам во земјата на можностите“ Кои се твоите утрински ритуали и навики? Утрото го почнувам со мојот син Харисон кој има две и пол години, секој ден ме буди во 6 часот наутро. ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Магдалена Пејчиноска, менаџер човечки ресурси во Монтенегро

„Кога не би се занимавала со човечки ресурси би била форензичар“ Утрински ритуали и навики Секое утро ми започнува пред се со јако турско кафе кое ми е неопходно за да се рассонам и да започнам со денот. Може да ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Агим Амети, фармацевт

Работата динамична – релаксација со семејството и со скијање Кое се вашите утрински ритуали и навики? Станувам рано и може да кажам дека уште од наутро имам динамично темпо и така останува преку целиот ден. Често се случува да немам ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: М-р Ненад Савески, судија во Основен суд Скопје 1

„Моето семејство ми дава животна енергија“ Кои се вашите утрински ритуали и навики? Во текот на работната недела утрата ми започнуваат со неколкукратно ѕвонење на алармот, бидејќи моето работно место е во Скопје, рано станувам, и немам многу можност да ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Дана Крстеска, уметник

„Во секоја слика оставам дел од мојата душа“  Кои се вашите утрински ритуали и навики? Ги сакам утрата, всушност мислам дека утрата во суштина се најубавиот дел од денот. Било кое годишно време да е, таа прва средба со утрото ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Наташа Јовановска, челист

  „Музиката секогаш ќе биде еден од моите главни приоритети“   Кои се твоите утрински ритуали и навики? Кога имам повеќе време, сакам да го уживам почетокот на денот. Најпрво пијам чашка до две вода, потоа го хранам мачорот и ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Андреа Андреевски, техничар по електроника и телекомуникации

„Метал музиката и ММА ги ослободуваат „демоните“ од мене!“  Кои се твоите утрински ритуали и навики? Единствен ритуал кој наутро го имам е утринското кафе. Иако рано ми почнува работниот ден околу 7:30 часот во компанијата во која работам, веќе ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово

„Животот не се мери со секунди и минути, туку според делата“ Кои се вашите утрински ритуали и навики? Работните, но и сите други утра години на ред, најмалку деценија-две, ми започнуваат стандардно-ритуално,со личносварено кафе ( ееее море пусто турско, пет ...

Прочитај повеќе »

ЕДЕН ДЕН СО: Дејан Ристоски, ИТ систем инженер во НБРМ

“Компјутерски махер со голема љубов кон фудбалот” Утрински ритуали и навики Обично немам некои класични утрински навики со оглед на тоа што повеќе години патувам секојдневно до моето работно место на релација Гостивар-Скопје. Од почетокот на оваа година моето работно ...

Прочитај повеќе »