Рецепти
Пилешко во сос од 4 сирења: Ручек за целото семејство
Брз и вкусен ручек за секоја пригода. За подготовка на ова јадење потребно ви е:
пилешки батак | 4 |
брашно | 2 лажици |
сол | 1 кафена лажичка |
бибер | ½ лажиче |
мајчина душица | 1 кафена лажичка |
масло | 2 лажици |
сирење во прав | 1 кесичка од 4 видови сирење |
праз | 3 парчиња |
лук | 2 чешиња |
вино | 125 мл |
Одделете ги батаците, и ставете ги едно по едно парче во кеса со брашно, сол, бибер и мајчина душица. Добро протресете за да се залепи брашното за секое парче месо. На загреано масло пропржете го месото превртувајќи го да добие убава боја од секоја страна. Наредете го месото во сад за печење, а на истото масло додајте ги сечканиот лук и парчиња праз исечени по должина.
Сè тоа малку испржете и премачкајте го врз пилешкото. Печете 20 минути во рерна загреана на 200 степени, па прелијте со виното во кое сте го измешале прашокот со 4 сирења и вратете го во рерна да заврши печењето.
Доколку е потребно, додадете уште малку вода во виното. Пријатен ручек.
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Денеска е Летник
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 2 месеци
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гостин: д-р Агим Јакупи | НАТАЛИТЕТ И ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Гостиварпред 3 месеци
Баба Нада со 90 години е најстар жител на Зубовце, денес пречека добри гости во домот