Вести
Празничен специјалитет: Похувани маслинки со бадеми
Во деновите на празнично расположение и традиционално собирање на свечена трпеза, секоја идеја плус на менито е добредојдена. Ние ви предлагаме рецепт кој не бара многу труд за подготовка, а резултатот е одличен, и по вкус и за очи. Похувани маслинки со бадеми!
состојки:
20 до 30 маслинки, празни, без коска
бадеми колку што имате маслинки
кисела вода
брашно
лебни трошки
масло
подготовка: Внимателно ставете ги бадемите во маслинките на местото кадешто имало коска. Од брашното и киселата вода направете тесто со густина како за палачинки. Во него потопете ги маслинките, а потоа тркалајте ги во лебните трошки. Постапката повторете ја неколку пати пред да ги ставите да се пржат.
Пржете ги во тава со загреано масло неколку минути.
-
Гостиварпред 2 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 1 месец
Денеска е Летник
-
Македонијапред 3 месеци
Србите го слават Свети Сава – Национален празник на српската заедница во земјава
-
Македонијапред 1 месец
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Што, како, каде?!пред 3 месеци
ШОУ: Легендарните „Солза и Смеа“ доаѓаат во Гостивар
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гостин: д-р Агим Јакупи | НАТАЛИТЕТ И ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ