Поврзи се со нас

Македонија

До 10.000 евра за земјоделците, во тек е пријавување за мерката „Бизнис план“

Објавено

на

Тече пријавувањето од јавниот повик за мерката – Бизнис план во земјоделството, која е наменета за инвестиции во модернизација на земјоделските стопанства. Поддршката е во форма на кофинансирање во висина до 10 илјади евра по корисник.

Парите можат да се искористат за набавка на земјоделска механизација, пчеларска опрема, силоси, опрема во објекти за производство на храна од животинско или неживотинско потекло, опрема за навигација и смарт земјоделство на постоечки трактори, комбајни и приклучна механизација, машини за разбивање на мраз, инвестиции во објекти на фарми за обновливи извори на енергија за сопствена потрошувачка, опрема за производство на тутун, како и набавка на хардвер и софтвер за примарно земјоделско производство.

Рокот за пријавување е до 10-ти јуни.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена