Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 04/05/2019 | 13:26

Еко акција во гимназијата во Гостивар – Садници наместо бекатонки

Гостиварските гимназијалци ги засукаа ракавите во име на екологијата. Во училиштето се спроведе еко акција под мотото „Да го замениме бекатонот со зеленило”.

Учениците во делот од дворот на гимназијата кој беше целосно покриен со бекатонки, засадија дваесетина декоративни садници. „Целта ни е да има што повеќе зеленило околу нас и да порачаме дека секој може да придонесе за почиста и поздрава животна средина во опкружувањето кадешто живее, учи, оди на прошетка или работи“, велат младите екологисти.

Еко акцијата во гимназијата се спроведе со поддршка на Црвен крст-Гостивар.

Напишете коментар