Поврзи се со нас

Гостивар

Отворен е тендерот за изградба на Смарт промотивен инфо центар во Гостивар

Центарот за развој на полошкиот плански регион го објави тендерот за набавка и поставување на три паметни Туристички промотивни инфо центри во Гостивар, Маврово и Попова Шапка. Центрите ќе служат за промовирање на природните убавини на овие места, угостителските капацитети, специфичните производи за подрачјата и слично.
При најавата на проектот пролетва, беше речено дека Центарот во Гостивар ќе се постави во централното градско подрачје. Ќе биде со површина од 30 метри квадратни, од кои половината ќе се користат за информирање на туристи и посетители, а останатиот дел за промотивен материјал на локални производи како брошури, летоци.
Трите центри ќе бидат поврзани преку заедничка веб платформа, а соработка ќе се овозможи и со такви инфо центри од Косово и Албанија. Проектот се реализира со поддршка на Министерството за локална самоуправа, Швајцарската агенција за развој и соработка и општините.
Понудите ќе се прибираат до 30 септември.

Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!