• Дата: 14/02/2018

Поради дефект без струја повеќе села во гостиварскиот регион

Центарот за управување со кризи извести дека поради дефект на мрежата без напојување со електрична енергија се повеќе села од општините Гостивар и Врапчиште. 

Според ЦУК, струја нема во селата: Равен, Печково, Горно и Долно Јеловце, Беловиште, Стримница, Трново, Србиново, Неготино, Градец, Сенокосе, Калишта и Ломница.

Од синоќа без електрична енергија е и целиот мавровско-рекански регион.

 

Оставете коментар

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.Задолжителните полиња се означени *

*