Na ndiqni në:

Gostivari

Të shtënat nëpër dasma nuk anashkalohen as këtë sezonë, policia lajmëron për kontrollë dhe dënime

Botuar

  • македонски јазик

Nga gjysma e dytë e këtij muaji në rajonin më të gjërë të Pollogut në fuqi të plotë është organizimi i solemniteteve të dasmave dhe solemniteteve tjera. Duke marrë parasysh se në këto ahengje shpesh përdoren armë Sektori i punëve të brendshme Tetovë edhe njëherë apelon deri te qytetarët të përmbahen nga të shtënat me armë dhe nga organizimi i paautorizuar i fishekzjarreve.

Policia rikujton se të shtënat janë në kundërshtim me Ligjin për kundërvajtje kundër rendit dhe qetësisë publike, kurse gjoba për këtë lloj të kundërvajtjes lëviz prej 200 deri 500 euro (neni 31). Në varësi nga pasojat, të shtënat mund të paraqesin vepër penale “shkaktim të rrezikut të përgjithshëm”, për të cilën është e paraparë edhe dënim me burg nga një deri në pesë vjet (neni 288 nga Kodi penal).

Qytetarëve, gjithashtu, ju thuhet se fishekzjarret e dasmave duhet detyrimisht të paraqiten në stacionet policore ose repartet e rajonit në të cilin organizohen, në varësi nga kategoria e tyre, kurse organizatorët t’i ndërmarrin në kohë masat e rekomanduara preventive për jetën dhe pronën të të pranishmëve në solemnitetin. Nga Sektori i punëve të brendshme Tetovë theksojnë se në mënyrë efikase do të veprojnë dhe do t’i sanksionojnë të gjitha shkeljet e rregullores ligjore, kurse kundër të involvuarve do të pasojë parashtesë adekuate ligjore e parashikuar me ligjin.

Сподели на:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени работни места во Полог:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!