Поврзи се со нас

Гостивар

Течат над 20 огласи за вработување во гостиварскиот регион

На пазарот на трудот во поширокиот гостиварски регион актуелно се бараат работници од различни профили: медицински сестри, угостителски персонал, продавачи, градежници и друго. Моментално течат околу 25 огласи за вработување и сите се во приватниот сектор.

Според наведеното во огласите, месечните плати се движат од 12 до 20 илјади денари, зависно од работната позиција. Дел од вработувањата се на неопределено време, додека дел на определено.

Огласите детално може да ги прегледате на веб страницата на АВРМ

Инаку, на подрачјето на Гостивар заклучно со 31 октомври регистрирани се над 6.600 невработени граѓани. Меѓу нив има 45 магистри и еден доктор на науки.

Advertisement
Остави коментар

Напишете коментар

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!