Поврзи се со нас

Македонија

Тестирани за коронавирус 3.073, позитивни 490

Објавено

на

Во последните 24 часа направени се 3.073 тестирањe, а регистрирани се 490 нови случаи на КОВИД-19, соопшти Министерството за здравство. По региони:
• Скопје – 223
• Куманово – 38
• Прилеп – 33
• Велес – 32
• Штип – 24
• Битола – 20
• Кавадарци – 19
• Охрид – 17
• Крива Паланка – 16
• Кочани – 10
• Кичево – 8
• Македонска Каменица – 6
• Гевгелија – 5
• Струмица, Радовиш и Пробиштип – по 4
• Тетово, Делчево, Виница, Валандово, Кратово и Демир Хисар – по 3
• Гостивар, Струга и Неготино – по 2
• Свети Николе, Ресен и Богданци – по 1
Во текот на изминатите 24 часа регистрирани се 11 починати лица: 4 починати лица од Скопје (83г, 80г, 78г, и 66г), 3 починати лица од Куманово (93г, 69г и 48г), 2 починати лица од Прилеп (79г и 35г) и по едно починато лице од Струмица (67г) и Радовиш (79г). Сите пријавени лица се починати во болнички услови.
Дополнително, согласно Регистарот на умрени лица со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се уште 3 починати лица, со датум на смрт од 13.10.2021 до 19.10.2021 година. Регистрирани се три починати лица од Крива Паланка, Куманово и Гевгелија, на возраст од 52 до 95 години. Сите пријавени лица се починати во болнички услови.
Регистрирани сe 201 оздравени пациенти од:
• Скопје – 143
• Велес – 10
• Кавадарци – 8
• Куманово – 7
• Штип – 5
• Кочани – 4
• Гевгелија и Радовиш – по 3
• Прилеп, Битола, Неготино, Свети Николе и Пробиштип – по 2
• Тетово, Охрид, Кичево, Ресен, Кратово, Богданци, Демир Хисар и Македонска Каменица – по 1
Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Të testuar për korona virus 3.073, pozitivë 490

Објавено

на

Në 24 orët e fundit janë bërë 3.073 testime, kurse janë regjistruar 490 raste të reja të KOVID-19, njoftoi Ministria e shëndetësisë. Nëpër rajone:
• Shkup – 223
• Kumanovë – 38
• Prilep – 33
• Veles – 32
• Shtip – 24
• Manastir – 20
• Kavadarci – 19
• Ohër – 17
• Kriva Pallankë – 16
• Koçan – 10
• Kërçovë – 8
• Makedonska Kamenica – 6
• Gjevgjeli – 5
• Strumicë, Radovish dhe Probishtip – nga 4
• Tetovë, Dellçevë, Vinicë, Vallandovë, Kratovë dhe Demir Hisar – nga 3
• Gostivar, Strugë dhe Negotinë – nga 2
• Sveti Nikole, Resnjë dhe Bogdanci – nga 1
Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 11 persona të vdekur: 4 persona të vdekur nga Shkupi (83, 80, 78, dhe 66vjet), 3 persona të vdekur nga Kumanova (93, 69 dhe 48vjet), 2 persona të vdekur nga Prilepi (79 dhe 35vjet) dhe nga një person i vdekur nga Strumica (67vjet) dhe Radovish (79vjet).
Të gjithë personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.
Në mënyrë plotësuese, në përputhje me Regjistrin e personave të vdekur me dijagnozë KOVID-19 nga Moj Termin, janë paraqitur edhe 3 persona të vdekur, me datë të vdekjes nga 13.10.2021 deri 19.10.2021. Janë regjistruar 3 persona të vdekur nga Kriva Pallankë, Kumanovë dhe Gjevgjeli, në moshë prej 52 deri 95 vjet. Të gjithë personat e vdekur kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.
Janë regjistruar 201 pacient të shëruar:
• Shkup – 143
• Veles – 10
• Kavadarci – 8
• Kumanovë – 7
• Shtip – 5
• Koçan – 4
• Gjevgjeli dhe Radovish – nga 3
• Prilep, Manastir, Negotinë, Sveti Nikole dhe Probishtip – nga 2
• Tetovë, Ohër, Kërçovë, Resnjë, Kratovë, Bogdanci, Demir Hisar dhe Makedonska Kamenica  – nga 1
Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена