• Дата: 13/02/2018

ЦУК: Поради дефект, без струја повеќе села и Бигорскиот манастир

 

Центарот за управување со кризи на Република Македонија извести за проблеми со снабдувањето со електрична енергија во повеќе делови од земјава, меѓу кои и реканскиот крај.

Според ЦУК, поради дефект на мрежата, без напојување со електрична енергија се: селата Жировница, Видуше, Трница, Врбјане, Беличица, Нистрово, како и манастирот Св. Јован Бигорски.
Без струја останале и струшките села Мороишта, Драслајца, Ливада, Корошишта, дел од Берово, дел од населбата Аеродром во Скопје и кичевските села: Белица, Другово, Козица, Лавчани, Добреноец.

Оставете коментар

Вашата Емаил адреса нема да биде објавена.Задолжителните полиња се означени *

*