Забава
Во најдобриот ресторан на светот работат самоуки готвачи
Волфгат е мал ресторан лоциран покрај море, на 150 километри од Кејптаун, Јужна Африка, кој беше прогласен за ресторан на годината во изборот на Наградите за светски ресторани.
Ресторанот има капацитет од само 20 столчиња, а сите вработени, од готвачи до келнери немаат никаква диплома, ниту било какво образование од областа на кулинарството. И покрај тоа, Волфгат успеа да го освои гастрономскиот Оскар.
Главен готвач и сопственик на локалот е шефот Кобус ван дер Мерв. Со кулинарство започнал да се занимава во своите 30-ти години од љубов и љубопитност. Во јадењата во ресторанот користат исклучиво продукти кои ги одгледуваат сами: зеленчук, овошје, разни видови тревки како зачини, а сами го прават и својот леб и путерот.
Ресторанот е отворен пред две години, а цената на еден оброк е околу 60 долари.
-
Гостиварпред 3 месеци
Курсна листа на НБРМ и приватните менувачници во Гостивар
-
Македонијапред 2 месеци
Денеска е Летник
-
Македонијапред 2 месеци
Денес е Прочка – Проштевајте и побарајте прошка од оној на кој сте му згрешиле
-
Гостиварпред 2 месеци
Објавен повик за невработени-По 6.000 евра грант за да си отворат бизнис
-
Видео емисиипред 3 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гостин: д-р Агим Јакупи | НАТАЛИТЕТ И ЖЕНСКО ЗДРАВЈЕ
-
Гостиварпред 3 месеци
Баба Нада со 90 години е најстар жител на Зубовце, денес пречека добри гости во домот
-
Вестипред 2 месеци
Историјат на Осми март – Празник посветен на правата на жените
-
Видео емисиипред 2 месеци
Емисија „МИНУТИ ЗА СЕКОГО“ – Гости: Живка Ѓурчиновска и Г‘зиме Фејзи | ЖЕНИТЕ ОД РУРАЛНИ СРЕДИНИ