Поврзи се со нас

Локални избори 2022

Бејта: Во Гостивар се случува еколошка катастрофа-барам глас за зелена, безбедна и модерна општина

Објавено

на

Кандидатот за градоначалник на Гостивар од ДУИ, Невзат Бејта денес одржа прес конференција на локација во близина на старите касарни, од каде порача дека досегашната општинска власт не водела грижа за екологијата, а проблемите ескалирале.

„Овде сме на уште една дива депонија, вакви имаме низ целиот град. Градоначалникот во заминување не се ангажирал да ги среди, него не го интересира Гостивар. Пред 4 години вети дека ќе го чисти градот од кучиња скитници, дека нема да има казина во центарот, дека ќе го реши проблемот со Русино. Не само што не го реши, туку низ градот се шират „мини Русино депонии“. Ова е еколошка катастрофа, не може ова да го трпи Гостивар. Таравари беше на чело на општината 4 години и не само што не ги реши проблемите, туку тие се намножија. Ако остане уште 4 години на власт, ќе имаме уште понечист град, повеќе кучиња, со што се ризикуваат животите, наши и на нашите деца. Јас од прв ден кога ќе дојдам на чело на општината, ќе се заложам да се исчистат сите илегални депонии, што ги имаме насекаде. Ќе ја спроведеме нашата зелена агенда за да имаме чист град. Со министерот за екологија Насер Нуредени, имаме одлична соработка и час побрзо ќе го решиме проблемот на Русино. Затоа го барам гласот на граѓаните, за мене како кандидат и за советничката лсута на ДУИ. За да имаме добра инфраструктура, чисти почва, воздух и вода. За безбеден, зелен и модерен Гостивар.“, изјави Бејта.

Сподели ја веста:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Гостиварпред 3 недели

Девизниот курс денес според приватните менувачници во Гостивар и НБРМ

Гостиварпред 4 недели

Продавале девојче за 50 до 200 евра, меѓу уапсените има и од Гостивар

Вестипред 3 недели

Планинско велосипедска тура „МТБ Маврово 2023“ – Во тек е пријавување

Гостиварпред 4 недели

Тамара од Гостивар ќе ја претставува Македонија на Јуниорскиот Евросонг!

Писмапред 2 недели

ПИСМА: Граѓани од Гостивар реагираат на небезбедно градилиште

Гостиварпред 2 недели

ПИСМА: Стотина родители инсистираат на целодневна настава во ОУ „Гоце Делчев“ Гостивар

Гостиварпред 3 недели

Во Гостивар утре хит комедијата „Обвинителка“ со легендарната Лидија Вуќичевиќ

Гостиварпред 2 недели

30 дена притвор за гостиварецот пријавен за сексуално вознемирување на малолетната внука

Гостиварпред 4 недели

Група граѓани од Гостивар со поддршка за Реџеп Таип Ердоган

Огласи за вработување:

Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

Вести

Bejta: Në Gostivar ndodh katastrofë ekologjike-kërkoj votë për komunë të gjelbërt, të sigurtë dhe moderne

Објавено

на

Kandidati për kryetar i Gostivarit nga BDI, Nevzat Bejta sot mbajti pres konferencë në lokacion në afërsi të kazermave të vjetra, prej ku porositi se qeveria e deritanishme komunale nuk ka pasur llogari për ekologjinë, kurse problemet kanë eskaluar.

“Këtu jemi në një deponi tjetër të egër, kësisoj kemi nëpër gjithë qytetin. Kryetari në largim nuk është angazhuar ti rregulloj, atij nuk i intereson Gostivari. Para 4 vitesh premtoi se do t’a pastrojë qytetin nga qentë endacak, se nuk do të ketë kazino në qendër, se do ta zgjedh problemin me Rusino. Jo vetëm që nuk e zgjodhi, por nëpër qytet përhapen “mini deponi Rusino”. Kjo është katastrofë ekologjike, Gostivari nuk mund t’a durojë këtë. Taravari ishte në krye të komunës 4 vjet dhe jo vetëm që nuk i zgjodhi problemet, por ato janë shumuar. Nëse mbetet edhe 4 vjet në qeveri, do të kemi qytet edhe më të papastër, më shumë qen, me çka rrezikohen jetët tona dhe të fëmijëve tanë. Unë nga dita e parë kur do të vi në krye të komunës, do të angazhohemi të pastrohen të gjitha deponitë ilegale, që i kemi gjithkund. Do t’a zbatojmë agjendën tonë të gjelbërt që të kemi qytet të pastër. Me ministrin për ekologji Naser Nuredini, kemi bashkëpunim të shkëlqyeshëm dhe një orë e më parë do t’a zgjedhim problemin e Rusinos. Prandaj e kërkoj votën e qytetarëve, për mua si kandidat dhe për listën për këshilltarë të BDI-së. Që të kemi infrastrukturë të mirë, tokë, ajër dhe ujë të pastër. Për Gostivar të sigurtë, të gjelbërt dhe modern.”, deklaroi Bejta.

Сподели ја веста:

Популарно изминативе 100 дена