Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 09/02/2019 | 10:17

Донација од облека за околу 250 семејства од регионот на Врапчиште

Општинската организација на Црвениот Крст Гостивар во соработка со Турската црвена полумесечина подели хуманитарна помош на околу 250 семејства од подрачјето на општина Врапчиште.
„Помошта се состои од различни парчиња на облека како: маици, панталони, oбувки , џемпери, јакни, поделени во пакети според возраста. Хуманитарните пакети се донација од Турската црвена полумесечина. Голем благодарност до општина Врапчиште, и сите школите за поддршка за реализација на оваа хуманитарна акција.“, велат од Црвениот крст
.Донацијата беше распределена на социјално загрозени семејства од Врапчиште, Зубовце, Врањовце, Добридол, Неготино, Калиште, Ломница и Ѓурѓевиште.

Напишете коментар