Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 21/04/2019 | 09:36

Гласањето во Гостивар до сега се одвива мирно

Изборниот процес на подрачјето на општина Гостивар во првиот круг од Претседателските избори, до сега се одвива непречено и мирно. Утрово во 7 часот отворени се сите избирачки места, вкупно 121 на број и избирачките одбори започнаа со работа.

Во избирачкиот список на територијата на општина Гостивар запишани се 79.441 гласач.

Гласачките места ќе бидат отворени до 19 часот. По затворање на избирачките места ќе можат да гласаат само лицата кои во тој момент се затекнале во објектот каде што се гласа.

Првите податоци околу излезноста се очекуваат околу 10.30 часот.

Напишете коментар