Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

  • Дата: 22/10/2018 | 16:29

Контроли во Гостивар: Одземени дозволи поради возење во пијана состојба

Викендот што измина, на поширокото полошко подрачје полицијата спровела сообраќајна акциска контрола со акцент на откривање на алкохолизирани возачи.

Според податоците од СВР, на гостиварското подрачје вкупно биле контролирани 60 возачи, од кои алко тест бил извршен врз 23. Кај пет возачи било констатирано присуство на алкохол повеќе од дозволеното и сите биле исклучени од сообраќај, додека на тројца времено им се одземени возачките дозволи. Освен овој, полицијата констатирала 15 други видови прекршоци, кои се санкционирани со мандатни и прекршочни платни налози.

Со тетовската контрола вкупно биле опфатени 70 возачи, при што 60 возачи биле алкотестирани. Пет од нив управувале возило под дејство на алкохол, тие веднаш биле исклучени од сообраќај и им биле изготвени мандатни платни налози.

 

 

Напишете коментар