Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 18/04/2019 | 13:20

Околу 40 актуелни огласи за вработување во Гостивар и гостиварско

На пазарот на труд во гостиварскиот регион моментално се бараат четириесетина  работници, а работните места во различни области и професии.

Огласите се објавени на страната на Агенцијата за вработување, кадешто може да се види дека фирми имаат потреба од општи работници, продавачи, инженер, архитект, возачи на автобус и камион, келнери и други профили. Најголемиот дел од вработувањата се на неопределено со полно работно време.

Детално што бараат, какви услови нудат и кои се платите за наведените работни места може да  прегледате во огласите ОВДЕ.

Инаку, на подрачјето на општините Гостивар, Врапчиште и Маврово Ростуше евидентирани се над 6.800 невработени лица.

Напишете коментар