Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 25/12/2018 | 11:08

Ова се најмоќните брендови на светот за 2018 година

Компанијата за стратешки консалтинг „Интербренд“, ја објави ранг листа на најмоќните светски брендови за оваа година.

Рангирањето е направено на основа на три главни критериуми: финансиски учинок на производот и услугите на брендот, улогата на брендот во донесување на одлуки и конкурентската сила на брендот и неговата способност да ја одржи побарувачката и профитот.

Врвот и оваа година како изминатите шест резервиран е за Apple. Годинава со дополнителен раст од 16% во споредба со 2017 година. На второ место е Google, со раст од 10%. На трето место годинава се искачи Amazon,  со неверојатен раст од 56% на вредноста на брендот.

Напишете коментар