Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 28/11/2018 | 12:29

Предвидени 27 вработувања во новоформираниот Театар во Гостивар

Во гостиварскиот театар, за чие основање Владата на Република Македонија донесе одлука минатиот месец, првично ќе се вработат 27 лица. Министерот за култура Асаф Адеми, при презентацијата на буџетот за култура за 2019-та година, изјави дека се обезбедени средства за 27 вработувања во новоформираниот Театар во Гостивар.

Како што претходно информираа надлежните, седиштето на Театарот ќе биде во Центарот за култура АСНОМ. Сценскиот простор ќе биде заеднички, додека двете институции ќе имаат посебни канцеларии.

За старт на Театарот ќе бидат издвоени 10.225.000,00 денари.

Напишете коментар

Close