Na ndiqni në:

Maqedoni

Për SASHK-un janë të rëndësishme vetëm paratë, thotë ministrja Trençevska

Botuar

  • македонски јазик

“Natyrisht që për SASHK-un janë të rëndësishme vetëm paratë. Ata nuk flasin për promovimin e të drejtave të punonjësve, kushtet e punës, zhvillimin e karrierës etj. Ne po flasim për këtë dhe së shpejti do të ketë një ligj. Por në takimet me sindikatat, e vetmja gjë për të cilën u fol ishte për harmonizimin e pagave me pagën minimale”, tha ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trençevska.

  • E drejta për grevë është e rregulluar me Ligjin për Marrëdhëniet e Punës dhe me marrëveshjet kolektive për mbrojtjen dhe edukimin e fëmijëve. Ata janë të vendosur që punëdhënësi t’i paguajë kontributet, por pagën neto të secilit të punësuar ta paguaj SASHK-u. Jo se nuk dëshiron, shteti nuk ka bazë se si ta paguajë pagën, tha Trençevska.

Ajo shton se punëtorët në çerdhe janë kërkuar që të mbajnë evidencë se kush është në grevë për punëdhënësin, dmth. shteti, që të mund t’u paguajë rrogat atyre që kanë shkuar në punë rregullisht, e të tjerët t’ia kërkojnë SASHK-ut.

  • Neni 240 jep të drejtën e grevës, dhe neni 241 i referohet faktit që sindikata duhet të paguajë rrogë. Kjo është një grevë për të kërkuar avancimin e të drejtave të punëtorëve. SASHK-u me vendimin për grevë kërkon harmonizim me pagën minimale, ndërsa ligji për pagën minimale ka afat prej gjashtë muajsh për harmonizim, tha Trencevska.
Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена