Na ndiqni në:

Gostivari

5.000 deri në 10.000 euro për të papunët që duan biznesin e tyre, aplikim nga sot

Botuar

  • македонски јазик

Agjencia e Punësimit shpalli thirrjet publike nga Plani Operativ për programe dhe masa aktive për punësim dhe shërbime në tregun e punës për vitin 2022. Një nga masat është Vetëpunësimi me grant, i cili ka qenë më tërheqës për të papunët në vitet e fundit.

Masa parasheh: – sistem vauçer për përgatitjen e planit të biznesit dhe mbështetje në regjistrimin e biznesit; – mjete të pakthyeshme (grant) në shumë prej 307.500 denarë për përfitues ose deri në 615.000 denarë nëse personi juridik është themeluar nga dy ortakë si SH.P.K – Shoqëri me përgjegjësi të kufizuar nga dy persona, ku secili prej ortakëve do të ketë të barabartë ( 50%) aksione në kompani.

Të drejtë aplikimi kanë: të rinjtë e papunë deri në 29 vjeç, të papunët me aftësi të kufizuara, të papunët – burra deri në 60 vjeç dhe gratë deri në 58 vjeç, gratë viktima të dhunës me bazë gjinore dhe viktima të dhunës në familje, të papunët që dëshirojnë të zyrtarizojnë biznesin e tyre burra deri në 60 vjeç dhe gratë deri në 58 vjeç, burra romë të papunë deri në 60 vjeç dhe gra deri në 58 vjeç, të papunë për shkak të virusit korona – burra deri në 60 vjeç dhe gra deri në 58 vjeç dhe të kthyer të papunë (të kthyerit nga jashtë, pjesëtarë të komunitetit rom dhe persona të tjerë të rrezikuar nga përjashtimi social dhe ekonomik, të cilët hyjnë në të kthyerit e mundshëm në të ardhmen në komunat Shuto Orizarë, Shtip dhe Prilep)

Aplikimi është deri më 15 prill dhe të interesuarit të kontaktojnë Qendrën e Punësimit.

 

Сподели ја веста:

ИСТРАЖУВАЧКА АНКЕТА:

Дали користите PayPal?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена