fbpx
Na ndiqni në:

Maqedoni

Filloi gjysëmvjetori i dytë, mësimi zhvillohet me prezencë fizike

Botuar

  • македонски јазик

Pas pushimeve të zgjatura njëmujore dimërore, rreth 255 mijë nxënës në vend sot kthehen në shkollë për gjysmëvjetorin e dytë të vitit shkollor 2021/2022. Për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe vlerësimit se Maqedonia është në krye të infeksionit KOVID, mësimi nuk ka filluar më 20 janar dhe është shtyrë për dhjetë ditë me rekomandim të Shtabit të Përgjithshëm Koordinues të Krizave dhe vendim të Qeverisë.

Përkundër fillimit të zgjatur, viti shkollor 2021/2022 do të përfundojë në afatin e rregullt – 10 qershor 2022 dhe për këtë Qeveria në një seancë tashmë ka përcaktuar numrin e ditëve mësimore në rrethana emergjente. Në të gjitha shkollat ​​(fillore dhe të mesme) janë përcaktuar 172 ditë mësimi, me përjashtim të gjimnazistëve të vitit të fundit për të cilët janë përcaktuar 158 për shkak të detyrimeve për maturën shtetërore dhe dhënies së dy provimeve eksterne të planifikuara në datat 4 dhe 13 qershor.

Në shkollat ​​në territorin e Komunës së Gostivarit ka filluar gjysmëvjetori i dytë për rreth 9.400 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme.

Shkollat ​​duhet të organizojnë punën dhe mësimdhënien në përputhje me protokollet e mbrojtjes nga koronavirusi.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Отворени огласи за вработување:

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена