Поврзи се со нас

Локални избори 2017

Трибина на кандидатите за градоначалник на Гостивар со ромското население

 

Во пресрет на Локалните избори 2017, во Гостивар се одржа трибина со кандидатите за градоначалник на општината во чиј фокус беа проблемите, потребите и барањата на ромската популација. Кандидатите добија можност да ги образложат деловите од своите Програми кои се однесуваат на граѓаните Роми и населбите во кои тие живеат. Беа опфатени теми од областа на образованието, социјалата, домувањето, интеграцијата на Ромите и друго. Се отворија низа прашања: околу застапеноста на ромската популација во локалната администрација, условите во кои живеат ромските семејства, вработување на наставен кадар од ромска националност и слично. По првиот дел на презентација на проектите, кандидатите одговараа на прашања од граѓаните.

Трибината ја организираше Хуманитарното и добротворно здружение на Ромите „Месечина“ – Гостивар.

 

Сподели:
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Популарно изминативе 100 дена

error: Содржината е сопственост на Gostivarpess.mk!