Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!  • Дата: 21/04/2019 | 13:52

Врапчиште е меѓу општините со најниска излезност на изборите

Според податоците од Државната изборна комисија, до 13 часот во општина Врапчиште на гласање излегле 1.920 граѓани или 7,5% од вкупниот број на избирачи, кој за оваа општина изнесува 25.594. Како што беше речено на прес конференцијата на ДИК, Врапчиште е една од општините во земјава со најниска излезност на денешните изборите.

Во општина Маврово и Ростуше, до 13 часот своето право на глас на Претседателските избори го искористиле 10,5 % од гласачите запишани во единствениот избирачки список.

 

Напишете коментар